WEG- EN WATERBOUW

Glasvezel voor de beveiliging, monitoring en besturing van verkeerssystemen.

Infraconcepts is al ruim twintig jaar de toonaangevende leverancier van innovatieve breedbandconcepten voor het ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden van glasvezelnetwerken voor Rijkswaterstaat (RWS). Het zogeheten VICnet wordt door RWS gebruikt om vanuit de verkeerscentrales (VC), via de centrale VICnet ruimtes (CVR) en wegkantstations (WKS) de dynamisch verkeersmanagementsystemen (DVM) te monitoren en op afstand te besturen. Dit betreft systemen als dynamische openbare verlichting (DOV), dynamisch route informatiepanelen (DRIP), detector stations (DS), matrixborden, toeritdoseerinstallaties (TDI), verplaatsbare vangrail (VeVa), video inwin punten (VIP) en verkeersregelinstallaties (VRI).

Dankzij onze jarenlange ervaring in toonaangevende projecten, zijn onze specialisten perfect in staat om samen met u de uitdaging aan te gaan om de juiste oplossing voor uw glasvezelnetwerk te creëren. Vanuit onze kennis en expertise worden we reeds in de ontwerpfase door onze klanten betrokken bij hun projecten. Gedurende de aanlegfase leveren we de benodigde projectbegeleiding, waaronder technische systeemondersteuning en logistieke services die in nauwe samenwerking op uw bedrijfsprocessen worden afgestemd.

Infraconcepts levert een breed scala aan innovatieve breedbandconcepten voor DVM applicaties langs rijkswegen, provinciale wegen, bruggen en sluizen.