Corning Optical Communications

Corning Communication Networks, onderdeel van Corning Incorporated, is al sinds 1999 een officiële partner van Infraconcepts. Corning is wereldwijd actief als toonaangevende producent van glasvezelcommunicatiesystemen voor allerlei netwerkapplicaties ten behoeve van spraak, data en video. Corning is een continu vernieuwend bedrijf op het gebied van glasvezel en glasvezel gerelateerde componenten en biedt producten en oplossingen welke zijn geoptimaliseerd voor zowel aanleg als onderhoud van optische netwerken.

Op basis van meer dan 160 jaar ervaring met voornamelijk de productie en bewerking van glas én kennis op het gebied van procestechnieken, produceert Corning Incorporated als marktleider componenten die high-tech systemen voor consumentenelektronica, telecommunicatie en farmaceutische omgevingen mogelijk maken. Corning is uitvinder en producent van de eerste low-loss glasvezel in 1970.

Corning Communication Networks is marktleider als het gaat om glasvezel gerelateerde concepten voor netwerkapplicaties. Corning heeft een breed scala van end-to-end oplossingen welke wij toepassen in alle marktsegmenten die Infraconcepts adviseert en belevert. Ze biedt dan ook kant-en-klare passieve oplossingen voor diverse Fiber to the X-toepassingen, bijvoorbeeld FTTH en FTTO. Corning staat bekend als innovatieve marktleider van plug & pre-geconnectoriseerde systemen die een belangrijke rol spelen bij het versneld uitrollen van FTTX-aansluitingen.

Behalve de jarenlange samenwerking met Corning, was Infraconcepts sinds 2000 partner van Samsung Fiber Optics om aanvullende hoogwaardige glasvezeloplossingen te introduceren in de markt. Sinds de acquisitie van Samsung Fiber Optics door Corning is afgerond begin 2015 geeft dit Corning en Infraconcepts meer opties om aan de continu veranderende marktvraag te voldoen.

Meer informatie is te vinden op de website van Corning.

Tomorrow’s connections are here today.