Logistiek

Naast het leveren van netwerk concepten en componenten, is logistiek een belangrijk ingrediënt voor het succesvol doen slagen van een project. Bij complexe projecten is beschikbaarheid (JIT = Just In Time leveren) van producten van groot belang om de doorlooptijden niet te stagneren. Bij spoedopdrachten is juist een grote voorraad van grote waarde (kijkend naar het afname patroon van de diverse producten). Naast beschikbaarheid zijn facetten als orderproces, voorraadbeheer, transport en handling ook essentieel De verschillende aspecten komen hieronder aan bod.

Beschikbaarheid & JIT leveringen

In de afgelopen 15 jaar heeft Infraconcepts veel ervaring opgedaan met het inrichten van logistieke modellen voor diverse klanten. Zo levert Infraconcepts producten als HDPE-buis, glasvezelkabel, handholes, breakout assemblies e.d. op contractbasis aan de gecontracteerde aannemers (turn key process contractors) voor verschillende operatoren. Dit gebeurt op basis van het rolling forecast principe welke aantoonbaar hebben geleid tot reductie van kosten. De verbeteringen die gedurende deze logistieke uitdagingen naar voren zijn gekomen:

  • Beschikbaarheid van materialen voor de bouw van netwerken en klantaansluitingen
  • Leverbetrouwbaarheid van materialen door vaste levertijden te benoemen
  • Reductie van waarden in de totale keten door terugdringen van voorraadpunten
  • Registratie en rapportage van artikelbewegingen op klantniveau

Voorraadbeheer standaard items

Naast het beheren van voorraad voor klanten en/of projecten, beheert Infraconcepts tevens vanuit een professioneel systeem haar standaard voorraad voor de dagelijkse leveringen. Infraconcepts werkt met minimum voorraadniveaus per item, zogenaamde min-max planningen. Zodoende creëert ons systeem dagelijkse rapportages van welke producten en product samenstellingen aangevuld dienen te worden op basis van rolling forecasts en historische basis informatie. Ook wordt er gekeken naar de urgentie van leveringen, zodoende kan een keuze gemaakt worden tussen verschillende transportmogelijkheden (denk hierbij aan luchtvracht, containervracht e.d.). Dankzij deze methode kunnen we zeer korte levertijden garanderen op onze voorraadproducten.

De administratieve versus fysieke voorraadbetrouwbaarheid is van grote waarde om neen verkopen te voorkomen. Vandaar dat er wekelijkse voorraadtellingen zijn op alle items, gebaseerd op basis van afzet en waarde analyses. Hierdoor kan een zeer hoge betrouwbaarheid worden gegarandeerd.

Ordering proces

Bestellingen kunnen zowel telefonisch als digitaal (e-mail of web-based) bij ons worden geplaatst via onze afdeling Customer Service. Infraconcepts is bereikbaar tijdens werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. Nadat de order is geplaatst, wordt de betreffende bestelling binnen 24 uur aan onze klanten bevestigd. Reguliere materialen welke uit voorraad leverbaar zijn, worden indien de opdracht voor 14.00 uur binnen is, de eerst volgende werkdag afgeleverd in de Benelux en Duitsland.

Handling & Transport

Infraconcepts maakt gebruik van verschillende vaste logistieke dienstverleners & partners. Pallets en pakketzendingen worden dagelijks opgehaald bij ons magazijn in Breda. Deze worden georganiseerd door DHL en De Graaf Logistics. Zware transporten of transport waarbij levering met kraan of kooi-aap gewenst is, worden verzorgd door Soetens Internationale Transporten uit Goirle. Al onze logistieke dienstverleners beschikken over een track & trace systeem waardoor leveringen nauwkeurig te volgen zijn. Tevens kan er voor en tijdens het lossen van project leveringen contact gehouden worden tussen chauffeur en ontvanger op locatie. Spoedtransporten worden georganiseerd door een vaste koerier service of middels onze eigen servicewagen.

Magazijn

Infraconcepts beschikt over eigen magazijnen waarvan 1 grenzend aan het kantoorpand, gevestigd aan de Takkebijsters in Breda en 1 in Goirle. In Breda liggen standaard meer dan 2.000 verschillende artikelen op voorraad, van een totaal te leveren assortiment van meer dan 10.000 producten. Daarnaast beschikken we over een overdekte opslagruimte waar de voorraad met haspels HDPE-buis en glasvezelkabel staan opgeslagen.