Project

Pinkpop profiteert elk jaar weer van investering pre-connectorized glasvezel aanleg

Het is al weer enkele jaren geleden dat Pinkpop bij Spie Infra Netwerk Solutions aanklopte voor een “onzichtbaar” data netwerk dat ook voorbereid is op diensten van de toekomst. Spie Infra Network Solutions en Infraconcepts zijn hier destijds voor rond tafel gaan zitten waarbij voor het eerst in Nederland een pre-connectorized glasvezel netwerk werd aangelegd. Bij de oorspronkelijke aanleg ,op het evenemententerrein Megaland, werd al enkele dagen werk uitgespaard vergeleken met een traditionele aanleg van een data netwerk.

“Om elk jaar weer deel te mogen zijn van Pinkpop, daar zijn we enorm trots op”, aldus Sjef van de Ven van Spie Infra Network Solutions. “Samen met onze leverancier Infraconcepts zijn we destijds tot een System Integrated concept gekomen dat voor beiden uniek is en voor de eerste keer is toegepast. De wens vanuit Pinkpop was om het netwerk uit het zichtveld te realiseren, maar tegelijk toch toegankelijk te houden voor derden om hun diensten uit te rollen. Op maandag zijn in alle vroegte de materialen aangeleverd door onze leverancier Infraconcepts. Deze hebben wij vervolgens meteen naar het festivalterrein gebracht en geïnstalleerd. Op locatie bleken de zorgvuldig voorbereide prefab-hardened connector patchkabels direct goed te werken.”

Elk jaar opnieuw moeten vanuit een leeg braakliggend evenement terrein weer alle diensten worden opgebouwd om al die duizenden bezoekers. Of het nu een pin automaat is, live TV of audio streams al deze diensten vragen om een betrouwbaar netwerk en moeten allemaal in parallel in een paar dagen weer operationeel zijn. Dus ondanks dat op Pinkpop elk jaar weer andere pop artiesten te bewonderen zijn, blijft het ondergrondse netwerk onveranderlijk.

Behalve Pinkpop heeft Spie Infra Network Solutions dit “plug en play” concept in 2016 bij Paaspop te Schijndel ook succesvol toegepast.