Tube connectoren

 

The finishing touch

Tube connectoren worden ingezet voor het koppelen en afdichten van DB-tubes of geleidebuisjes. De connectoren kunnen direct in de grond kunnen worden gelegd en voorkomen dat water en vuil in de buizen komt. Het assortiment van Infraconcepts voorziet in rechte connectoren (om tubes/geleidebuisjes door te koppelen), eindstop/waterblock connectoren (om buizen af te dichten) en gasblock connectoren (om aan het einde van de buis de minikabel af te dichten). Omdat Tube connectoren een belangrijke schakel vormen in een glasvezelnetwerk hebben ze net als glasvezelbekabeling een zeer lange levensduur. Tube connectoren zijn in diverse diameters en modellen uit voorraad leverbaar.

Toepassingsgebied

Tube connectoren worden net als DB-tubes vooral toegepast in de FTTX-concepten om snel en flexibel huizen en kantoren aan te sluiten. Om buizen (eventueel van verschillende diktes) door te koppelen worden rechte connectoren gebruikt.
Voor het afdichten van de buizen (bijvoorbeeld spare tubes of tijdelijke afdichting tijdens aanleg) zijn er eindstop connectoren beschikbaar. Een gasblock connector is een speciale connector om op het punt waar de minikabel uit de buis komt (bijvoorbeeld in een man-hole) een goede afdichting en bevestiging te creëren tussen buis en minikabel, waarbij de diameters van beide bepalend zijn voor de keuze van het gasblock model.
Voor al deze connectoren zijn permanente en herbruikbare versies beschikbaar wat de service provider keuzevrijheid en kostenbeheersing geeft bij het uitrollen van het netwerk. Om tijdens onderhoud of installatie snel te kunnen zien of buizen (en mini-kabels) goed zijn geconnecteerd worden vaak connectoren toegepast met een doorzichtig midden/eindstuk.

U bepaalt

  • Eindstop, waterblock, gasblock of rechte connectoren.
  • Connector passend voor buis en mini-kabel diameter (vaak gebruikte diameters: 3, 4, 5, 7, 8, 10, 12, 14 en 16 mm).
  • Permanent of herbruikbaar model.
  • Connectoren voor koppelen buizen van verschillende diameters.
  • Met of zonder doorzichtig middenstuk.

Uw voordelen

  • Choice: Ruime keuze in wanddiktes en configuraties.
  • Fast: Connectoren in meerdere vormen en maten op voorraad beschikbaar.
  • Cost-effective: Herbruikbaarheid vs. permanent inzetbaarheid van connectoren.
  • Durable: Connectoren dusdanig samengesteld om Direct-Buried te gebruiken.
  • Quality: 20 jaar nauwe samenwerking met geselecteerde kwaliteitsproducenten.

Meer info

Datasheet en extra foto’s zijn op aanvraag beschikbaar. Voor meer informatie of advies over Tube connectoren van Infraconcepts kunt u te allen tijde contact opnemen met één van onze adviseurs.