Koper closures

Proven technology for solid connections

Koper closures worden gebruikt om de kopergeleiders (tot 0,8 mm) van telefoniekabels te verbinden. De geleiders worden aan elkaar verbonden door Picabond, een lichtgewicht koper verbindingsconnector. Deze is vervaardigd uit vertind fosforbrons en tin-plated messing met een polyester isolatiemateriaal. Om deze verbindingen wordt een XAGA krimplasmof of de MJC-closure met de bewezen gel-sealtechnologie gebruikt. Infraconcepts adviseert u graag in het kiezen van de juiste Koper closures.

Toepassingsgebied

Koper closures worden toegepast in telefonienetwerken met koperkabels. De XAGA-krimplasmof kan worden toegepast op hangkabels, direct burried en telefoniekabels die in buizen gelegd worden. Tevens kan men deze kabels verbinden met kabels die gel-gevuld zijn of droog (zonder gel), of die een PE-mantel, loodmantel, staalmantel of aluminiummantel hebben. Door de veelgebruikte krimptechnologie van CommScope wordt een waterdichte verbinding tussen de kabels gemaakt. Er kunnen maximaal 3 kabels aan beide einden gemonteerd worden door een speciale 3-vingers-clip. De kopertelefoniekabel kan tot maximaal 800 paar kopergeleiders verbonden worden door de Picabond verbindingsconnector. Voorwaarde is wel dat de geleiders massief zijn.

De MJC-closure kan gebruikt worden voor het verbinden van hangkabels of direct burried telefoniekabels. Deze closure heeft als voordeel dat er geen warmtebron ingezet hoeft te worden om een waterdichte verbinding tot stand te brengen. De gel-sealtechnologie in combinatie met het kabelfixatiesysteem zorgt mede voor een IP68 certificering. In de MJC-closure kunnen kabels afgemonteerd worden tot 100 paar kopergeleiders.

Dankzij de speciale Picabond-tang kunnen geleiders met diverse soorten aderisolatie (bijvoorbeeld papier, foamskin, PVC of plastic) met elkaar verbonden worden zonder strippen en knippen. De connectoren hebben een kleurcodering op basis van geleiderdiameter.

 U bepaalt

 • Modellen met krimp- of gel-sealtechnologie.
 • Keuze uit meerdere krimpverhoudingen door verschillende diameters van de kabel.
 • Plaatsing mogelijk rechtstreeks in de grond, in masten of in buizen.
 • Configuraties mogelijk tot 800 paren kopergeleiders.
 • Kopergeleiders tot 0,8 mm.
 • Parallel-, aftak en doorlasconfiguraties mogelijk.

Uw voordelen

 • Easy: MJC-closure gemakkelijk te openen door kabelfixatiesysteem.
 • Fast: Snelle toepassing door bewezen gel-sealtechnologie.
 • Proven: Al jarenlang wereldwijd ingezet met IP68-certificatie.
 • Economical: Zonder strippen en knippen verbinden, dus niet solderen.
 • Cost-efficient: Minimale training vereist voor installatie.

Meer info

Voor meer informatie of advies over de Koper closures van Infraconcepts kunt u te allen tijde contact opnemen met één van onze adviseurs.