Indoor kabel

Fast, secure & reliable

 

Indoor glasvezelkabels worden toegepast in telecommunicatie- en LAN-netwerken en worden gekenmerkt door zeer hoge transmissiesnelheden. Infraconcepts levert onder andere Indoor loose tube en central tube kabels, Breakoutkabels, Distributiekabels en Riserkabels.

Breakoutkabels zijn glasvezels die voorzien zijn van een coating (900 micron) en die per stuk verpakt zijn met een (aramide) verstevigingslaag en een LSZH-mantel. Deze units worden dan samengeslagen tot een kabel die zowel voor indoor- als outdoor toepassingen gebruikt kan worden. Deze kabels worden ingezet om verbindingen te kunnen maken tussen patchpanels, switches, camera’s, et cetera. De kleur van de mantel is afhankelijk van het vezeltype.

Distributiekabels zijn glasvezels die voorzien zijn van een coating (900 micron). Deze units worden vervolgens voorzien van een mantel. Distributiekabels worden meestal gebruikt voor indoor-toepassingen. De kleur van de mantel is afhankelijk van het vezeltype.

Riserkabels zijn mini-breakoutkabels of mini-distributiekabels die zeer compact zijn en daardoor gemakkelijk te installeren in bijvoorbeeld kabelgoten en liftschachten. Een specifieke eigenschap van de Riserkabel is dat er geen gel wordt toegepast. Hierdoor kunnen ze perfect verticaal geïnstalleerd worden in appartementencomplexen.

De Breakoutkabel, Distributiekabel en Riserkabel kunnen voorzien worden van connectoren.

Toepassingsgebied

Indoor kabels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor diverse toepassingen, zowel in een loose tube constructie als in een central tube constructie. Ook Breakoutkabels, Distributiekabels en Riserkabels worden binnen geïnstalleerd en toegepast in onder andere access glasvezelnetwerken en lokale netwerken zoals in datacenters, tunnels of gebouwen met als doel snel dataoverdracht. Deze glasvezelkabels worden geplaatst op ladderbanen, kabelgoten, onder vloeren en in bijvoorbeeld schachten.

U bepaalt

 • Hoogvezelige of laagvezelige glasvezelkabel.
 • Met of zonder connectoren.
 • Voor installatie op ladderbanen of kabelgoten.
 • In betonnen of kunststof kokers.
 • Voor toepassing in tunnels, gebouwen of datacenters.
 • Aantal verwerkte vezels en vezeltype (zie Glasvezels).
 • Kleur en printing kan klantspecifiek bepaald worden.

Naast bovenstaande standaard kabels ontwikkelt Infraconcepts ook klantspecifieke kabels, zoals bijvoorbeeld voor Rijkswaterstaat, ProRail, TenneT en RET.

Uw voordelen

 • Fast: Snellere dataoverdracht ten opzichte van koperkabels.
 • Flexible: Flexibele kabel, licht en in verschillende constructies leverbaar.
 • Reliable: Ongevoelig voor storingen van buitenaf.
 • Secure: Glasvezelkabels zijn niet af te luisteren zoals koperkabels.

Meer info

Voor meer informatie of advies over Indoor glasvezelkabels van Infraconcepts kunt u te allen tijde contact opnemen met één van onze adviseurs.