Customer Premises

Small & smart

Customer Premises producten (bijvoorbeeld de producten HFTP, COWO en CPWO) zijn lasboxen die dienst doen als klantaansluitingspunt op het FTTH- of FTTO-netwerk. Deze passieve aansluiting is te vinden binnen de woning van de eindgebruiker, vaak geïnstalleerd in de meterkast. Hierop wordt de apparatuur van de onafhankelijk service provider aangesloten.
Infraconcepts heeft meerdere Customer Premises modellen en configuraties beschikbaar. Wij helpen u graag met het samenstellen van de optimale configuratie afhankelijk van ruimte en locatie in de woning of bedrijfspand.

Toepassingsgebied

Als deel van FTTH en FTTO concepten ondersteunt de Customer Premises productgroep de FTTX-netwerkoperator om snel en flexibel een klantaansluiting aan te leggen binnen een woning of kantoor. Infraconcepts levert onder andere de CommScope modellen HFTP, COWO en CPWO. In deze wandbox wordt meestal een 2-vezelige klantkabel (bijvoorbeeld DAC- of minikabel) afgelast om als eindconnectiepunt een LC of SC connector te verkrijgen. Bij appartementen en kantoren is de wandbox vaak aangesloten op de Building Entrance of Building Distribution Box. In buiten- of stedelijk gebied wordt de klantkabel aangesloten op een ondergrondse closure.

Door de aanwezigheid van de glasvezeladapters in de klantaansluitingbox kan de service provider snel en effectief zijn actieve klantapparatuur installeren.

In FTTH-projecten is vaak de ruimte in huis (bijvoorbeeld in de meterkast) de bepalende factor en dit vraagt om steeds kleinere aflasboxen waarin de glasvezel toch goed nog afgemonteerd kan worden zonder kwaliteitsverlies van het FTTX-signaal, rekeninghoudend met maximale buigradius van de vezel.

U bepaalt

 • Modellen vanaf 8 cm voor 2 connecties (bijvoorbeeld de CommScope modellen HFTP, COWO en CPWO, aangevuld door het Infraconcepts Microfocus portfolio).
 • SC en/of LC connectoren, zelfs te combineren met koperaansluitingen.
 • Levering met pigtails gemonteerd vanuit fabriek (geteste connectoren).
 • Opties voor voedingskabelbevestiging (minikabel/ DAC-kabel).
 • Eenvoudig fiber management en support voor verschillende glasvezel lasbeschermers (SMOUV/ANT).
 • Ontwikkeld voor indoorgebruik (IP 20, LSZH materialen).

Uw voordelen

 • Complete: Keuze uit meerdere modellen en connectortypes.
 • Quality: Garantie door fabrieksassemblage van de pigtails.
 • Flexible: Ondanks eventuele afwijking in voedingskabel dezelfde Customer Premises oplossing mogelijk.
 • Easy: Eenvoudig af te monteren door slim glasvezelmanagement.
 • Competitive: De beste kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Meer info

Datasheet en extra foto’s zijn op aanvraag beschikbaar. Voor meer informatie of advies over Customer Premises producten van Infraconcepts kunt u te allen tijde contact opnemen met één van onze adviseurs.