Building Distribution

Rising to the top – the smart way

Om de glasvezelconnectie in grote appartementencomplexen (bijvoorbeeld producten als FOWB, IFDB en Mini-RDT) te distribueren naar de klantaansluiting, worden Building Distribution producten gebruikt. In het geval van hoogbouw wordt zo’n distributiebox gebruikt in combinatie met Riser-kabels, speciaal hiervoor ontwikkelde glasvezelkabels. Infraconcepts kan bovendien voorzien in ingenieuze hulpmiddelen om eenvoudig en snel glasvezelbundels uit de Riser-kabel naar het klantaansluitpunt te brengen (bijvoorbeeld de YPSO).

Toepassingsgebied

De beste glasvezeldistributie in hoogbouwcomplexen vindt plaats als op iedere verdieping een Building Distibution Box wordt geplaatst. De glasvezelbekabeling kan via binnenkant of buitenkant lopen, maar de distributieboxen staan meestal binnen. Deze is in de architectuur geplaatst tussen de Building Termination Box en de klantaansluiting (FTU) en heeft typisch 12 of 24 LC/SC connectoren. Infraconcepts levert bijvoorbeeld de distributieboxen FOWB (Fiber Optic Wall Box) en IFDB (Indoor Fiber Distribution Box).

Infraconcepts wordt vaak in een vroeg stadium betrokken bij hoogbouwprojecten. Zodoende zijn de boxen vaak een geïntegreerd deel van het totale hoogbouwconcept. De Riser-kabel speelt hier een belangrijke rol in. Deze kabel is specifiek ontwikkeld voor hoogbouw en bevat een speciale samengestelde vezelconfiguratie. Er zijn Riser-kabels voor indoor- en outdoorgebruik. Een Riser-bekabelingoplossing bestaat uit een Mini-Breakout of Mini-Bundel kabel waarbij speciale aandacht is gegeven aan het makkelijk strippen van de bekabeling om toegang te krijgen tot de individuele 250 micron vezels.

Met een accessoire als de YPSO is het eenvoudig om vanuit de Riser-kabels op verschillende verdiepingen af te kunnen takken.

U bepaalt

 • Meerdere beschikbare modellen zoals IFDB-S, IFDB-M, Mini-RDT en FOWB.
 • Verschillende modellen geven mogelijkheid tot maximaal 24 LC/SC poorten.
 • Directe front toegang als basis, maar ook monteren in een 19-inch panel is mogelijk (bv. Mini-RDT).
 • Modellen zijn bruikbaar in combinatie met de verschillende Riser-kabels (Mini-Breakout & Mini-Bundle modellen met/zonder glasvezelconnectoren).
 • Bijhorende accessoires zoals YPSO voor eenvoudig aftakken van vezels.
 • Alles is vuurbestendig en vervaardigd met LSZH materiaal.

Uw voordelen

 • Small: Compact en esthetisch design.
 • Easy: Makkelijk te installeren omdat niet-benodigde vezel gewoon wordt door gerouteerd.
 • Complete: Een complete oplossing in combinatie Mini-Breakout en/of Mini-Bundel kabels.
 • Fast: Door de combinatie met de Riser-bekabeling is de klantaansluiting snel gemaakt.
 • Competitive: De beste kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Meer info

Datasheet en extra foto’s zijn op aanvraag beschikbaar. Voor meer informatie of advies over Building Distribution van Infraconcepts kunt u te allen tijde contact opnemen met één van onze adviseurs.