Backbone closures

 

Big, bigger, best

Backbone closures zijn binnen de categorie de grootste closures waarin honderden vezels bewerkt kunnen worden. De Backbone closure wordt voornamelijk ingezet in hoogvezelige glasvezelnetwerken over lange trajecten, bijvoorbeeld tussen twee city ringen. In deze closures kunnen op een eenvoudige manier twee of meerdere glasvezelkabels aan elkaar gelast worden met bijvoorbeeld een fibermanagementsysteem. Infraconcepts levert onder andere de backbone closures FIST-GCO2, FLAT en KM2 direct buried closure.

Toepassingsgebied

De FIST-GCO2 bestaat in de ronde GCO2 en de FLAT uitvoering. In de grootste uitvoering van de GCO2 kunnen tot wel 672 vezels afgelast worden. In de FLAT-closure is het maximaal aantal gelaste vezels 144 en voor de KM2 geldt dat er 288 vezels afgelast kunnen worden.
De closures hebben een IP-waarde van 68, zodat ze 100% waterdicht zijn tot op een diepte van 5 meter. Backbone closures worden vaak in handholes geplaatst met uitzondering van de KM2.

De FIST-GCO2 is de meest standaard uitvoering die men tegenkomt in netwerken waarin alle soorten kabels afgemonteerd worden, zoals loose tube, unitube en ribbon kabels. Het invoeren van kabels kan door ovale poorten (voor bijvoorbeeld een windowcut) of ronde poorten (bijvoorbeeld voor doorlassen of aftakken op de backbonekabel). Het afdichten gebeurt door krimpseals of gel-seals. Deze manier voor afwerken geldt ook voor de FLAT-closure.
De KM2-closure kan direct in de grond geplaatst worden. Rechtstreeks op de closure kunnen de kabelbeschermbuizen gemonteerd worden waarin de glasvezelkabels ingeblazen worden, om vervolgens de glasvezels te lassen op de SK121 lascassettes. Het is ook mogelijk direct buried cables (grondkabels) rechtstreeks op de KM2 af te monteren.

U bepaalt

  • Standaard of compact (ronde of platte uitvoering).
  • Plaatsing in handhole of rechtstreeks in de grond.
  • Gebruik van gel-seals of krimpseals.
  • Ondergronds of bovengronds (ophangen aan brackets).
  • Type glasvezelkabel, aantal af te werken vezels (tot wel 672 vezels in 1 closure).
  • Doorlas, windowcut of beide.

Uw voordelen

  • Easy: Eenvoudige installatie dankzij jarenlange verbeteringen en innovaties van de wereldwijd meestgebruikte closure.
  • Multifunctional: Voor alle soorten kabels in te zetten.
  • Accessible: Toegang vanaf onderzijde(GCO2), of deelbare schaal (KM2).

Meer info

Voor meer informatie of advies over de Backbone closures van Infraconcepts kunt u te allen tijde contact opnemen met één van onze adviseurs.